Recepten

Recepten

Aan de regio ontleent de Fransman veel van zijn identiteit, meer dan men in Nederland gewoon is. Elk gebied in Frankrijk heeft dan ook zijn eigen eetcultuur met specialiteiten die deze identiteit onderstrepen. Aan de hand daarvan is het assortiment van L’Epicerie du Pape samengesteld. Leuk natuurlijk, al die delicatessen. Maar wat kunt u ermee? Om u op weg te helpen, verzamelen wij op deze plek een aantal van onze favoriete recepten. U zult ontdekken dat de Franse keuken niet altijd ingewikkeld of bewerkelijk is, maar wel vaak een gouden randje heeft.

 

Kreeftencappuccino

Amuse voor 6 personen, 20 minuten

De bisque de homard van La Belle-Iloise uit de Bretonse kustplaats Quiberon is van zichzelf al bijzonder lekker, maar door de toevoeging van slechts een paar simpele ingrediënten wordt deze kreeftensoep helemáal een feestje.

Ga naar het recept

 

Kreeftencappuccino

 

 

Truffelquiche

Hoofdgerecht voor 3 personen, 60 minuten

De truffel is in feite niet meer dan een ondergrondse paddenstoel. Geen wonder dus, dat de kleine zwarte knol zich opperbest voelt tussen zijn verwanten in een ovenverse quiche.

Ga naar het recept

 

Truffelquiche

 

 

Potage van aardappel en truffel

Voorgerecht voor 4 personen, 30 minuten

Deze stevige soep is even chic als snel bereid! Door de zachte smaak van de aardappel komt het zwarte goud optimaal tot z’n recht in deze entrée.

Ga naar het recept

 

Potage van aardappel en truffel

 

 

Gevuld ei met truffelmayonaise

Hapje voor 10 personen, 30 minuten

Eén van de beroemdste duo’s uit de Franse gastronomie zijn het ei en de truffel. Het romige karakter van het ei in combinatie met de aardse smaak en geur van de truffel zorgen voor een perfecte harmonie.
 

Ga naar het recept

 

Gevuld ei met truffelmayonaise

 

 

Gâteau ardèchois

Nagerecht voor 8 personen, 70 minuten

Met deze cake op basis van kastanjecrème proef je de herfst! Hij ziet er stoer uit met zijn robuuste korst, smaakt verrukkelijk zoet en staat in een handomdraai in de oven.
 

Ga naar het recept

 

Gateau ardechois

 

 

Bourgondische
escargots

Voorgerecht voor 6 personen, 15 minuten

Jak, een slak! Is vaak de reactie als men voor het eerst escargots geserveerd krijgt. Maar het tegendeel is waar. Met weinig tijd en middelen zet u een excentriek en buitengewoon smaakvol Bourgondisch voorgerecht op tafel.
 

Ga naar het recept

 

Bourgondische escargots

 

 

 

Klassieke confit de
canard

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 minuten

De gekonfijte eendenbout is een van de bekendste specialiteiten uit Zuid-West Frankrijk. Een exemplaar uit blik is een ware ‘petite robe noire’ onder de gerechten: weinig moeite, altijd feestelijk.


Ga naar het recept

 

Klassieke confit de canard

 

 

Romantische kaasfondue

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 minuten

Op zoek naar een recept voor een romantisch avondje?  Met ons hartvormige Bretonse kaasje maakt u van een romantisch diner voor twee een gegarandeerd succes!


Ga naar het recept

 

Romantische kaasfondue voor twee

 

 

Sardineloempia's
à la Luzienne

Hapje voor 4 personen, 10 minuten

Dit pareltje dankt zijn naam aan het plaatsje St. Jean de Luz in Frans Baskenland. De regio staat onder meer bekend om haar ham én de prachtige pepers uit Espelette. En dat is precies waarin deze sardientjes zijn gemarineerd.


Ga naar het recept

Sardineloempia's à la Luzienne