Recepten

Recepten

Aan de regio ontleent de Fransman veel van zijn identiteit, meer dan men in Nederland gewoon is. Elk gebied in Frankrijk heeft dan ook zijn eigen eetcultuur met specialiteiten die deze identiteit onderstrepen. Aan de hand daarvan is het assortiment van L’Epicerie du Pape samengesteld. Leuk natuurlijk, al die delicatessen. Maar wat kunt u ermee? Om u op weg te helpen, verzamelen wij op deze plek een aantal van onze favoriete recepten. U zult ontdekken dat de Franse keuken niet altijd ingewikkeld of bewerkelijk is, maar wel vaak een gouden randje heeft.

 

Gâteau ardèchois

Nagerect voor 8 personen, 70 minuten

Met deze cake op basis van kastanjecrème proef je de herfst! Hij ziet er stoer uit met zijn robuuste korst, smaakt verrukkelijk zoet en staat in een handomdraai in de oven.
 

Ga naar het recept

 

Gateau ardechois

 

 

Bourgondische
escargots

Voorgerecht voor 6 personen, 15 minuten

Jak, een slak! Is vaak de reactie als men voor het eerst escargots geserveerd krijgt. Maar het tegendeel is waar. Met weinig tijd en middelen zet u een excentriek en buitengewoon smaakvol Bourgondisch voorgerecht op tafel.
 

Ga naar het recept

 

Bourgondische escargots

 

 

 

Klassieke confit de
canard

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 minuten

De gekonfijte eendenbout is een van de bekendste specialiteiten uit Zuid-West Frankrijk. Een exemplaar uit blik is een ware ‘petite robe noire’ onder de gerechten: weinig moeite, altijd feestelijk.


Ga naar het recept

 

Klassieke confit de canard

 

 

Kaasfondue uit de oven

Hoofdgerecht voor 6 personen, 15 minuten

Wat is er nou knusser dan kaasfondue? In goed gezelschap welteverstaan. Met een volle epoisses krijgt dit van oorsprong Zwitserse gerecht een onmiskenbaar Bourgondisch tintje.


Ga naar het recept

 

Kaasfondue uit de oven

 

 

Sardineloempia's
à la Luzienne

Hapje voor 4 personen, 10 minuten

Dit pareltje dankt zijn naam aan het plaatsje St. Jean de Luz in Frans Baskenland. De regio staat onder meer bekend om haar ham én de prachtige pepers uit Espelette. En dat is precies waarin deze sardientjes zijn gemarineerd.


Ga naar het recept

Sardineloempia's à la Luzienne